Barbecook’s Best ever barbecued spareribs

0
1147

“Dit recept kregen wij door van de mensen van Barbecook. En nu is barbecook bekend bij velen als een van de grote barbecue merken voor de fanatieke barbecue’er, maar voor wie nog niet bekend is met hun barbecue’s, raden wij aan om eens een kijkje ook te nemen op de door ons aangemaakte productpagina. Hier vind je een greep uit de vele barbecue’s die zij in hun arsenaal hebben. Je zult zeer zeker niet teleurgesteld zijn in de kwaliteit. Dit recept heeft Barbecook zelf gemaakt op de Barbecook Edson.

Spareribs recept

Begin met het voorbereiden van de ribben maximaal de avond voordat je gaat barbecue’en tot minimaal 2 uur vooraf zodat de marinade en rub goed in het vlees kunnen trekken.

 1. Verwijder alle losse stukjes vet van de ribben en dep het vlees droog met wat keukenpapier.
 2. Bereid de rub en marinade voor
 3. Leg de ribben plat met de holle kant omhoog. Verwijder nu het vlies. Wil je weten hoe dit moet? Bekijk dan onze video hiervan.
 4. Wrijf de ribben nu in met de dryrub. Zorg dat deze rub overal op de ribben zit.
 5. Pak nu een kwast en smeer de ribben in met een deel van de marinade/glaze. Bewaar de rest voor tijdens het barbecueen.
 6. Indien je de mogelijkheid hebt en een vacuumsealer hebt, verpak je de ribben gemarineerd en wel vacuum en leg je deze voor maximaal 1 nacht in de koelkast, heb je geen vacuumsealer, geen enkel probleem. Pak huishoudvolie en scheur een zo groot mogelijk stuk af. Wikkel de ribben hier in en leg deze weg in de koelkast.
 7. Goed! Barbecuetijd! Op de dag van steek je de barbecue aan met directe hitte. Je kunt dus gewoon boven het vuur gaan grillen. De mensen van Barbecook hebben dit gerecht op de Barbecook Edson gemaakt.
 8. Rooster het vlees boven het vuur en draai deze om de 5 minuten om. Als je de ribben gedraaid hebt, smeer deze dan gelijk weer lekker in met de overgebleven marinade.
 9. draai de ribben net zo vaak tot de ribben gaar zijn.
 10. Haal de ribben van de BBQ, leg deze op een bord en maak een mooie foto die met ons op facebook gedeeld mag worden uiteraard.
 11. Eet smakelijk!!!!

ingredienten

– 2 strengen spareribs

Voor de rub:
– 5 el gerookt paprikapoeder
– 2 el zeezout
– 3 el basterdsuiker
– 1 tl zwarte peper (gemalen)
– 1 tl witte peper (gemalen)
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl uienpoeder
– snufje cayennepeper

Voor de Marinade
– 250cl olijfolie
– 1 el ketjap manis
– 1 el ketchup
– 1 el mosterd
– sap van halve citroen
– 1/2 tl sambal
– 2 el basterdsuiker
– 2 el ahornstroop
– 1tl knoflookpoeder
– fijngehakte rozemarijn
– fijn gehakte tijm

LET OP:
Dit recept komt van de website van Barbecook en hebben wij met toestemming van Barbecook hier mogen plaatsen. Voor meer informatie over Barbecook, klik hier.