Chilli en Limoen spareribs uit de oven

0
910

Veel recepten die hier op de website staan, zijn zoetig van smaak. (want ja, dat is nou eenmaal lekker) maar je hebt ook andere ultieme combinaties. Een daarvan is Chili met Limoen. Een combinatie die erg aziatisch aan doet voelen. En laat ik daar nu ook groot fan van zijn. 

Lange bereidingstijd? Welnee!

Ik heb veel vragen gekregen waarom recepten die ik maak vaak zo lang duren om te maken. En nou valt het altijd wel mee. Je hoeft niet uren erbij te blijven staan maar goed ik snap de vraag wel. Nu heb je een voordeel in de oven en dat is dat het nog maar een derde tot de helft van de bereidingstijd nodig heeft. Je kunt dit de oven in doen en nog even boodschappen doen of lekker een boek lezen voordat het klaar is. Het duurt maar 3 uur om deze spicy frisse ribben op tafel te hebben.

Spareribs recept

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius
  2. Verwijder het membraam van de holle kant van spareribs. Hoe dat moet kun je in mijn video zien.
  3. Smeer de ribben in met de olijfolie.
  4. Meng alle ingredienten voor de rub in een kom.
  5. Wrijf de ribben nu goed in met de rub. Zorg dat de rub overal over verspreid zit.
  6. Leg de ribben nu voor 2.5 tot 3 uur op een rooster in de oven totdat deze sappig van binnen en crispy van buiten zijn. Kijk zo nu en dan even of het niet te hard gaat. Als je denkt dat dit wel zo is, pak de ribben dan in met aluminiumfolie en giet er een beetje appelsap bij om te stomen. Dit hoeft niet maar is wel een tip voor wat zachtere ribben. 
  7. Snij de ribben nu in stukken voordat je deze serveert. 

Ingredienten

– 2 strengen spareribs

– 1 el Olijfolie
– 1 el chilipoeder
– 1 tl paprikapoeder
– 1/2tl knoflookpoeder
– 1/2 tl zeezout
– 1/3 tl gemalen zwarte peper
– 1/4 tl cayennepeper
– limoenrasp van 2 limoenen