De sauzen van The Whisky Sauce Co.

0
902

Ik was onlangs op bezoek bij een BBQ wedstrijd in Waddinxveen en sprak daar de mensen van The Whisky Sauce Company. Ik was erg nieuwsgierig geworden aangezien ik op social media de sauzen al even voorbij zag komen en ik mensen uit de bbq wereld er al een tijdje over hoor. Dus deze sauzen wilde ik uiteraard graag even proeven en meer weten over de achtergrond er van. En die is erg fascinerend kan ik je vertellen.

Bevat whisky!
Waar je vaak sauzen kunt kopen met een whisky achtige smaak, bevatten de sauzen van the whisky sauce company ook daadwerkelijk whisky. 12% wel te verstaan! En met het risico dat ik als drankorgel wordt afgeschilderd hierdoor, ik vind dat dus lekker! De sauzen worden geimporteerd vanuit Schotland en zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Alle sauzen hebben hun eigen functie. Waar de scotch whisky syrup ideaal is voor bij de koffie, kan the Scotch whisky vinegar perfect gebruikt worden om die salade die iedereen altijd laat staan een hot item te maken.

Uiteraard mocht ik de sauzen proberen thuis op een mooie streng spareribs. Wat mij direct opvalt bij het proeven van de bbq saus is dat je echt de whisky proeft. En niet op een vervelende manier. Het voegt echt iets toe. De BBQ saus smaakt erg goed. Voor de ribben heb ik zowel de Scotch Bonnet sauce als the Scotch Whisky sauce geprobeerd. De Scotch Bonnet sauce heeft een echt lekkere kick. Voor ieder die van iets pittiger en hartiger houd. De Scotch Whisky sauce doet echt zijn naam eer aan. Zoet van smaak maar ook hier proef je (vind ik) de whisky er een beetje doorheen. Voor het vlees doen beide sauzen het erg goed. De saus heeft eigenlijk maar een klein nadeel. Hij is zo snel op ­čśë

Eindoordeel
Dus, mijn eindoordeel. Je komt vaak sauzen tegen die pretenderen anders te zijn dan al die anderen. En na geproefd te hebben, dan kom je tot de conclusie dat het lekker is, maar niet bijzonder. Deze sauzen daarintegen zijn “the real deal”. En voor ieder is er wat wils.
Van de vinegar voor over de salade, tot de chocolade saus en whisky syrup voor over het desert of door de koffie. Het blijft lekker!

Wil je de sauzen bestellen? Kijk dan op de overzichtspagina voor de verschillende soorten en waar je deze kunt bestellen.

Disclaimer
Ik heb deze sauzen gratis gekregen van the Scotch Whisky Co. De review hierboven is mijn persoonlijke mening en heeft geen enkele commerciele inslag.