De spareribs dry rub van Beekum Specerijen

0
1033

Onlangs kreeg ik een heel erg mooi pakket opgestuurd met daarin een reeks aan diverse BBQ rubs van de mensen van Van Beekum Specerijen. Persoonlijk ben ik gek op kruiden en voor even was het net Kerstmis. Tussen deze kruiden zat een bus met Spareribs Kruidenmix en ja, die is bij deze website wel aan het juiste adres. Nu had ik toevallig een lekker recept op mijn todo lijst staan (wanneer niet eigenlijk). Een beter moment om dit te testen is er denk ik niet? Dus zo geschiedde.

De strooibus is zoals je hoort te kunnen verwachten van goede kwaliteit. In de deksel zitten 2 openingsmogelijkheden, namelijk om fijn te strooien maar ook, als je grote hoeveelheden nodig hebt (dus in ons geval bij veel ribben), een grote opening waardoor meer gebruikt kan worden.

Bij het openen van de deksel komt direct de geur van komijn je tegemoet. (Vind ik dus heerlijk!). Ook ruik je heel lichtjes een tint nootmuskaat maar ik ruik ook een vleugje gember. Zoals veel dry rubs is de kleur hier oranje-rood achtig door de paprika, maar hier kunnen de chilie poeder, nootuskaat en kurkuma kruiden ook van invloed op zijn.
Als we de dryrub proeven, proef je zowel, zoet, zout als het pittige van de chilliepoeder. Natuurlijk komen de smaken helemaal vrij als je deze op de spareribs inwrijft en een nacht laat intrekken. Wat ons betreft is deze rub met vlag en wimpel geslaagd en zeker aan te raden!

Waar te koop?

Deze rub is op dit moment uitsluitend te koop bij van Beekum Specerijen.
Klik hier om te bestellen »

Verkrijgbaar in:
-Strooibus 200 gram
– Strooibus 300 gram
– Strooibus 600 gram
– Zak van 1 kilo