Griezelig hete ribben voor een enge halloween avond

0
1270

Halloween. Eigenlijk niet een feest dat heel erg bekend is in Nederland afgezien van de horrorfilms en een aantal kleine locaties waar dit gevierd wordt. Maar het is eigenlijk steeds meer in opkomst. En het zal mij niets verbazen als dit de komende jaren steeds verder uitgroeit tot een groot feest wat landelijk gevierd wordt. En of je het dan viert met snoep bij de deur om zo kinderen te laten schrikken OF als je gewoon een avondje lekker wil genieten van een goeie horrorfilm. Het volgende recept is ideaal om vampieren af te weren en indien je het pittig genoeg maakt, om de doden tot leven te wekken. Deze ribben zijn zo lekker dat zombies deze verkiezen boven hersenen.

Zet je schrap voor dit schrikbarend lekkere Spareribs Recept! Muhahahahahaha

Spareribs recept
 1. Doe je beste Hannibal Lecter imitatie en ontdoe de ribben van het buikvlies. Voeg er voor de fun een boosaardig lachje aan toe om zo de toon te zetten. Weet je nog niet hoe? Kijk dan hier.
 2. Doe alle ingredienten voor de BBQ rub in een kom en brouw er een goed mengsel van.
 3. Wrijf de ribben nu goed in met het mengsel en zet deze even koel weg in je eigen mortuarium koeler (koelkast ;-))
 4. steek de bbq nu aan op de indirecte methode en houd deze op 100-110 Celcius.
 5. We gaan deze ribben volgens de “3-2-1” methode bereiden. En hoewel naam van de methode anders doet vermoeden gezien de naam, leggen we de ribben nu op de bbq boven het kolenvrije gedeelte en doe de deksel er op voor in eerste instantie 2 uur.
 6. Ondertussen maken we het brouwsel (of gewoon de glaze) in een pannetje door alle ingredienten hiervoor bij elkaar te doen. Snij de tenen knoflook zo fijn als je kunt Warm het geheel goed door  en haal het van het vuur als het begint te koken, roer nu goed door tot een mooie donkere bloedrode 😉 saus. Zet deze nu apart.
 7. Na 2 uur haal je de ribben van de BBQ en wikkel je deze in aluminiumfolie. Voor je deze dichtdoet, giet je hier de appelsap en de hotsauce bij zodat de ribben in het aluminium folie gaan stomen. De ribben worden hierdoor lekker mals en “Fall-off-the-bone”. Leg de ribben ingepakt terug op de BBQ en sluit deze voor nog een uur.
 8. Na een uur doe je de ‘sate-prikker’ test. Als je het folie openmaakt en met een sateprikker moeiteloos door het vlees kan gaan, dan zijn de ribben gaar. Zo niet, laat de ribben dan nog even ingepakt op de BBQ liggen tot dit wel lukt.
 9. Als de ribben gaar zijn, haal je de aluminium pakketjes van de BBQ af en leg de ribben hierna gewoon terug op de BBQ. Pak nu de kwast en smeer de ribben goed in met de glaze. Doe de deksel terug op de BBQ en kwast na een kwartier nog een keer lichtjes. De ribben zijn klaar als je de botjes goed los voelt zitten.Ikzelf heb voor dit recept de pittige BBQ saus van Meatlust gebruikt. Hoewel deze nu nog niet verkrijgbaar is, zal dat niet lang meer duren. Uiteraard vind je het direct hier op de website of onze facebookpagina
  Eet smakelijk in ieder geval en maak er een spookachtige maaltijd van!
Ingredienten

– 2 strengen spareribs
– Appelsap
– 1 el hotsauce

BBQ Rub
– 3 el paprikapoeder
– 1 el gerookte paprikapoeder
– 1 el knoflookpoeder
– 1 el Mosterdpoeder
– 1 el gemalen gember
– 1 tl fijn zout
– 1tl zwarte peper (gemalen)
– 1/4 tl 5spice kruiden
– 1 el chipotle pepers

Kruiden nodig? Koop deze via van Beekum Specerijen

Glaze
– 1 1/2 Cups honing
– 3/4 cup Soja saus
– 3/4 cup BBQ saus
– 6 tenen knoflook
– 1 el hotsause
– 1/4 tl chili vlokken