Kennismaking met Firefly BBQ Rubs

0
1461

Onlangs tijdens een bezoekje aan Green Forest BBQ & Grills in Terneuzen kreeg ik de vraag of ik eens wat sauzen en rubs wilde testen die daar net binnen gekomen waren. Nu ben ik persoonlijk van mening dat rubs en sauzen dan wel echt bijzonder moeten zijn wil het bij mij indruk maken en ben over het algemeen wel van #teamzelfmaken moet ik toegeven, Neemt niet weg dat ik kasten vol heb staan met diverse commerciele rubs. Voor mij eigenlijk wel iets wat hetzelfde is als suikerzakjes sparen vroeger. Echter maak ik deze ‘suikerzakjes’ ook geregeld open en probeer ik ze uit op gerechten dan. Gewoon omdat het kan en omdat ik dan te lui ben om actief te zijn voor #teamzelfmaken. Want wees eerlijk, soms wil je het wiel gewoon niet opnieuw uitvinden. 

In ieder geval, eenmaal thuis vind ik dat soort dingen net op Kerst lijken. De spanning van het openmaken en proeven ervan vind ik altijd echt top! En ik was op zijn zachtst gezegd prettig verrast. Allereerst de verpakking. Ik merk dat ik nogal vatbaar ben voor mooie verpakkingen. Misschien beetje de vormgever/marketeer in mij die daar getriggerd door wordt. Waar veel potjes en sauzen een beetje van elkaar afkijken zijn er ook merken zoals Firefly die gewoon lekker opvallend en out of the box doen met hun kleur en logo gebruik. En dat vind ik dus leuk! Klinkt raar maar zoiets schept gelijk een verwachting over hoe het ruikt en smaakt. Een verwachting die merk ik ook zeer zeker waar gemaakt wordt. De diversiteit binnen de varianten is heel breed. Van Subtiel en zoet tot Extreem pittig zoals de Carolina Reaper rub. Die is namelijk echt pittig en perfect op kip! 

 

Sauzen

Wat de sauzen betreft heb ik er 3 kunnen proberen nu. De Carolina Mustard BBQ saus, de California Apple BBQ saus en de Yuzu sweet bbq glaze. En ik kan garanderen dat deze allemaal stuk voor stuk waanzinnig lekker waren. De Carolina Mustard had genoeg pit en had naast zoet nog steeds die zoete bbq smaak. Je zou de saus het beste kunnen gebruiken bij hotdogs maar ook ideaal om je ribben mee in te smeren voor je de dry rub er op doet. Let wel, hij is wat pittig dus dat ga je terugproeven in je ribben. De California Apple BBQ saus had dat zoete maar niet zodanig dat het overheerste. Eigenlijk is het mijn persoonlijke favoriet. De saus is echt lekker als BBQ saus bij rund en varkensvlees. Voor ribben is het echt een smaakmaker.
De Yuzu zweet BBQ glaze is ideaal om als laatste laklaag over je kip en ribben te kwasten, maar ook, jawel, over de zalm om na het roken af te lakken.  Smaakvol en subtiel en toch die frisse citrustint van de gelijknamige vrucht die in Nederland nog wat onbekend is.

BBQ Rubs

Ik kreeg de strooier verpakkingen. En voor thuis in de kast is dit echt fijn. Als je bij een van mijn favoriete winkels Vuur en Rook binnen kijkt zie je vaak grotere potten met kruiden. Op zich voor de fanatieke BBQ’er is dat geen probleem, die potten gaan er zo doorheen maar voor als je iets minder fanatiek bent is een kleinere strooier eigenlijk goed en het bergt wat makkelijker op in de kastjes he. Ik kreeg in ieder geval 6 verschillende BBQ rubs die allemaal echt een eigen karakter hebben. Zelfs de Carolina Reaper rub die, zoals ik al eerder zei, serieus pittig is maar ideaal dus voor die spicy chickenwings. De Memphis dry rub die weer heerlijk smaakt bij spareribs, en de Dallas Lonestar bijvoorbeeld als je een lekkere steak wilt eten. Een ding is zeker. Deze rubs en sauzen zijn niet zoals de gemiddelde commerciele sauzen en rubs.

Wil je deze rubs zelf proberen? Neem dan eens contact op met de mensen van Green Forest BBQ & Grills of bestel deze gewoon via hun website! Geloof mij, je krijgt er geen spijt van! Zoals je hieronder kunt zien, dat had ik ook niet na deze hele lekkere combinatie van hun Rub en Saus! Het zijn zeer zeker rubs en sauzen die in mijn top 3 allertijden komen!

Koop de Firefly rubs via Green Forest

Klik hieronder op de button om naar de website van Green Forest BBQ’s en Grills te gaan.