Spareribs met Go-Tan… op Onze manier!

0
1704

De laatste tijd zien wij veel spareribs recepten op internet voorbij komen met de mooie producten van Go-Tan. Tja. Als spareribs Project zijnde kun je er gewoon niet omheen om dan zelf een overtreffende versie te maken die door iedereen gemaakt kan worden. Maar waarom dan stoppen bij 1 als je er ook gelijk 2 kunt maken. Vandaar deze perfecte combo.

En zeg je Go-Tan dan zeg je al snel hele lekkere chilli sauzen, woksauzen en de OH ZO lekkere Sriracha saus die wij hier zelfs nog op ons brood smeren naar werk toe. Het zou dus raar zijn als we dat niet in ons recept verwerken. 

Voor iedereen die van een beetje pittig houd maar wel vooral lekker zoet, dan raden wij de Korean BBQ saus aan om af te lakken. Wil je meer pit in je gerecht, dan uiteraard is de combinatie van de sweet chilli saus met sriracha ideaal voor je. Wil je de ribben echt pittig, pas dan de verhoudingen aan naar 3 EL chillisaus en 5 EL sriracha. Let wel op, dit is dan alleen als je van ECHT pittig houdt!

Bij deze recepten willen we gezien het Aziatische karakter van Go-Tan ook in de dry rub hier een perfecte match mee maken en naast het gebruik van pepers en rook zit het geheim van onze dry rub in het gebruik van de wel bekende 5spices. Een kruidenmengsel die vaak achterin het kruidenkastje beland en dat terwijl dit zo’n waanzinnig effect geeft aan je gerechten. Dus haal dat potje naar voren in je kruidenkast. Heb je deze niet? Dan staat helemaal onderaan dit recept ook nog een klein receptje voor je eigen 5spices mix. Neem van ons aan dat dit een geregeld terugkerend recept gaat worden voor je.

Beschrijving

 1. Begin een dag vooraf met het ontvliezen van de spareribs. Hoe dat moet? Kijk onze tutorial hiervoor.
 2. Voeg nu alle ingredienten voor de dry rub in een kom bij elkaar en meng dit goed door elkaar. Wrijf nu de ribben goed in met de dryrub en zet daarna koel weg in de koelkast voor een hele nacht om te kunnen marineren.
 3. Op de dag van steek je de BBQ aan op 150C en zorg je er voor dat je indirecte hitte hebt. 
 4. leg de spareribs nu indirect op de BBQ en sluit de deksel. (heb je geen BBQ, dan kun je je spareribs ook gewoon op 150C in de oven zetten.
 5. Check na 3 uur of de botjes al mooi uit het vlees steken en prik met een sateprikker even in het vlees. Als het moeiteloos gaat, dan zijn de ribben zo goed als gaar. Zo niet, laat de ribben dan nog een half uurtje liggen.
 6. Smeer de ribben nu in met of het chillisaus – sriracha mengsel of met de Korean BBQ saus en laat deze nog even 15 minuten doorgaren op de BBQ. 
 7. Lak na 15 minuten nog een keer in en laat nog eens 10 minuten liggen.
 8. Haal nu de ribben van de BBQ / uit de oven en Geniet er van!

Ingredienten

2 strengen spareribs

Voor de dry rub

 • 1 EL gemalen koreander
 • 1 EL hot chili poeder
 • 1 EL donkerbruine suiker
 • 5 EL 5kruidenpoeder *
 • 1 EL venkelzaad
 • 1 EL gerookt paprikapoeder
 • 1 tl gemalen uienpoeder
  – 2 tl gemalen knoflookpoeder
Voor de glaze
 • 8 EL Korean BBQ saus

of 

 • 4 EL smokey sriracha saus
 • 4 EL sweet Chilli saus

Kruiden nodig?
Heb je bepaalde kruiden niet meer in huis? Bestel deze dan eenvoudig online via Van Beekum specerijen

Korean BBQ saus

een wat pittige zoete gladde BBQ saus met een vleugje sesam. Naast dat deze uiteraard bij kipgerechten en loempia’s kan hebben we wel bewezen dat deze onwijs lekker smaakt bij deze low en slow ribben! Voor meer informatie over deze BBQ saus kun je terecht op de website van Go-Tan 

Sweet Chilli saus

een beetje pittig maar vooral echt lekker zoet. Denk dat dat de beste manier is om deze saus te beschrijven. Ideaal voor bij kip en loempia’s maar in combinatie met de sriracha hebben wij wel weer bewezen dat het perfect bij spareribs kan. Meer informatie vind je op de website van Go-Tan 

Smokey Sriracha saus

Sriracha saus is kort gezegd een combinatie van gepureerde pepers met knoflook. In dit geval zijn deze voor het pureren ook nog even gerookt waardoor het nog lekkerder wordt.Meer informatie over deze saus vind je op de website van Go-Tan