Hoe moet je spareribs ontvliezen

0
3551

Voor het bereiden van spareribs geef ik altijd aan dat het buivklies van de holle kant moet verwijderd worden. Op die manier trekt de BBQ rub er veel beter in en worden de ribben veel malser na bereiding. Nu krijg ik veel vragen hoe dat precies moet en het is moeilijk om uit te leggen door het alleen te beschrijven. Dus bij deze een stappenplan / how to / handleiding / uitleg  genaamd “Hoe ontvlies ik spareribs”.

Stap 1.

Leg de ribben voor je op tafel met de “Holle” kant naar boven. Pak nu een schone kruiskopschroevendraaier, vork of zoals wij hebben gebruikt een kleine lepel. Zorg er in ieder geval voor dat dit een sterk / stevig object is zodat het niet krombuigt. Je moet namelijk wel enige kracht zetten om het vlies van de ribben af te halen.

 

Stap 2.

zet de achterkant van de lepel tegen de zijkant van het bot aan. Tipje, probeer dit in het midden van de streng ribben te doen, dan kun je het vlies er makkelijker in zijn geheel af trekken straks. Schuif de lepel al wiebelend naar voren tot je helemaal onder het vlies zit met alleen het lepel gedeelte wat er nog uit steekt.

Stap 3.

Houd de ribben met je ene hand goed op de snijplank en trek de lepel als een soort hefboom omhoog. Je ziet dat het vlies nu los komt te zitten op die plek. Trek nu het vlies steeds meer omhoog tot je zo ver bent dat je je vingers er onder kunt steken en het vlies goed kunt vast pakken.

Stap 4.

Zet je vingers nu onder het vlies en trek het los van het vlees. Heb je handschoenen zoals op de foto dan zou dit geen probleem moeten vormen maar je kunt, als je geen handschoenen hebt, gewoon een stuk keukenpapier pakken en het vlies vastpakken daarmee en los trekken.
Trek nu het vlies van de streng spareribs.

Thats it!