Terugblik – Tailgating challenge Spareribs Edition

0
809

Tijdens het “BBQ seizoen” (voor mij is dit het hele jaar door) heeft de winkel Vuur en Rook in Lunteren bijna ieder weekend wel iets te doen. En dit keer was dat de Tailgating Challenge. En laat dan de opdracht ook nog eens Spareribs zijn. Dan ben ik dus gelijk van de partij.

Wat is tailgating
Tailgating is een term die je in Nederland nog niet zo vaak hoort maar in de USA is dit de normaalste zaak van de wereld. Je ziet dit vaak als mensen een dagje weg gaan of op het parkeerterrein bij een sportwedstrijd. Het houd eigenlijk in dat je de barbecue meeneemt, achter je auto neer zet en waar je dan ook staat lekker gaat barbecueen. (waarom doen wij dit hier in Nederland nog niet gewoon?!?!)


Tailgate challenge opdracht
En eigenlijk heb ik nu ook de spelregels al uitgelegd van de Tailgate challenge zoals deze in Lunteren plaatsvond. Op het parkeerterrein voor de deur waren keurig netjes parkeervakken afgetekend waarin de deelnemers met hun auto en de barbecue moesten staan. De opdracht was simpel. Maak de lekkerste spareribs van de dag en win !


Uiteindelijk deden er 20 teams mee aan de wedstrijd en ook al was het nog fris en bewolkt, de barbecues gingen al vroeg op de dag aan. En niet alleen barbecues. Tijdens zo’n evenement merk je echt goed dat er meerdere manieren dan alleen barbecue zijn om spareribs te bereiden. Gestoomd in cola, Gestoofd in een dutch oven, gerookt, gegrild en jawel.. ook gekookt. En hoewel ik daar persoonlijk echt op tegen ben, was dit even van een heel ander niveau. En echt zo lekker. De te teams hadden vanaf 10 uur de tijd om hun ribben te bereiden en deze moesten om 3 uur ingeleverd worden bij de jurytent. Dit leverde geweldige ribben op die ondergetekende ook mocht proeven. En ik vond deze stuk voor stuk prima te doen!

 
Vuur & Rook
Voor ieder die nog niet geweest is bij Vuur & Rook, raad ik zeker aan om hier zo snel mogelijk een bezoek aan te brengen. Ik weet zeker dat je met een tas vol minimaal aan rubs, sauzen of bbq benodigdheden weer de deur uitloopt.
(ik doe dat zelf namelijk ook). De winkel zelf is gevestigd in Lunteren. Je kunt er goed parkeren en de mensen van Vuur en Rook staan je graag te woord!

Hieronder een impressie van dit mooie evenement!