Webers Stacked Baby Back Ribs

0
1239

Denk je aan Barbecue’en dan denk je aan Weber. Uiteraard zijn er veel meer Barbecue producenten en komen deze in alle soorten en maten. Maar voor velen is Weber wel het merk dat met kwaliteit hand in hand gaat.

Ik barbecue eigenlijk al sinds ik, nou ja, sinds mijn geboorte is overdreven maar ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik een Weber barbecue heb staan. En die wordt echt veel gebruikt. Nu maak ik hier echt wel allerlei soorten gerechten op. Zelfs een keer een kalkoen er op gemaakt (die waanzinnig goed gelukt is maar goed, dat is voor een ander blog). En ja, ook spareribs recepten. En als fanatiek barbecue’er wordt je dan nieuwsgierig of de mensen van Weber ook een eigen recept hebben bedacht. En ja hoor, die is er! 

Moet ik speciaal een weber barbecue hiervoor hebben? 
Nee hoor, toegegeven het hoeft niet. Sterker nog, als je het recept goed doorleest zou je het zelfs min of meer in de oven kunnen maken. Maar wat is daar nu voor lol aan? Dus BBQ it is. 
Voor dit recept moet de barbecue weer op indirect ingesteld worden. Indirect houd dus in dat we 1 kant van de barbecue vrij van kolen laten. 

Spareribs recept

  1. Doe alle ingredienten voor de marinade in een blender en maak er een mooie gladde puree van. Houd 1 cup van de saus apart voor het afkwasten.
  2. Verwijder voordat de ribben in de marinade gezet worden het membraam van de achterkant. Op die manier komt de marinade beter in de ribben. Hoe dit moet? Dat zie je hier.
  3. Smeer nu de ribben goed in met de marinade en zet deze 30 minuten voor je deze op de barbecue doet buiten de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komen.
  4. Stook de barbecue op tot max 150 graden. Het is nog niet helemaal low en slow maar perfect voor dit recept.
  5. Stapel de ribben nu op het kolevrije gedeelte met de holle kant onder voor 45 minuten tot een 1 uur.
  6. Haal na 1 uur de ribben van de barbecue en kwast deze in met de overige bastingsaus. Stapel de ribben nu weer op het kolevrije gedeelte wederom met de holle kant onder maar leg de streng ribben die eerst bovenop lag nu onderop en de streng die in het midden lag bovenop. Doe de deksel weer op je barbecue en laat de ribben weer voor 45 minuten tot een uur liggen.Zorg dat de temperatuur niet boven de 150 graden komt maar laat deze ook niet te laag worden.
  7. Herhaal na 45 minuten de actie weer en laat de ribben nog 1 uur liggen. Verwissel de ribben geregeld tijdens deze laatste ronde om zo alles egaal te laten garen. en kwast ook zo nu en dan in met de resterende saus.
  8. Leg nu na deze 3e ronde de ribben boven het vuur. (holle kant onder) en kwast nog eens af met de laatste saus.
  9. verwissel goed de ribben zodat deze niet aanbranden.
  10. Als het vlees goed teruggetrokken is en je de ribben zichtbaar hebt, zijn deze gaar. Haal de ribben van de barbecue en laat deze in aluminiumfolie nog even nagaren.

Eet smakelijk

Ingredienten
– 1 Cup Thai Sweet chili saus
– 1 cup water (240 mil)
– rasp van 3 limoenen
–  1/3 cup vers limoen sap
– 4 tenen knoflook
– 1/4 cup Soja saus
– 3 Eetlepels gesnipperde gember

Weber stacked up smokey ribs